TE ZIEN
een overzicht van verschillende culturele activiteiten op het eiland

Mosa Trio

 Hoornder Kerkje

Van de vroegste pianotrio’s van Haydn via de romantiek van Dvorák naar de muziek van vandaag: het Mosa Trio heeft het allemaal in huis. Het drietal geeft zondag 18 juli twee concerten in het Hoornder kerkje, aanvang 14:30 en 19:00 uur.

Het Mosa Trio – bestaand uit de Nederlandse pianist Bram de Vree, de Belgische violiste Alexandra Van Beveren en de Belgische cellist Paul Stavridis – had zich het tienjarig bestaan heel anders voorgesteld. Veel plannen vielen vorig jaar door corona in het water of kregen in het gunstigste geval een online variant. Nu zoekt het drietal, dat elkaar in 2010 op het Conservatorium van Maastricht leerde kennen, het publiek met hernieuwde energie op in het Hoornder kerkje.

En hoe! Het fantastische Trio in Es van Haydn – de bakermat van het pianotrio – en het heerlijk romantische Eerste trio van Dvorák flankeren een spannende reeks stukjes uit het project Mosaic. In dit project daagde het Mosa Trio jonge componisten van de conservatoria van Antwerpen, Luik, Maastricht en Rotterdam uit nieuw werk te schrijven. Het resultaat is een klankmozaïek van het pianotrio anno 2021.

 

Bij de concerten is een beperkt aantal toehoorders welkom. De kaartverkoop is uitsluitend online via www.ihms.nl.

Mosa-Trio-©-The-Tintype-Studio-880x880.j
Renate-Apperloo-©-unknown-880x880.jpeg
Tosca-Opdam-880x720.jpg

zomer concerten

New Masters on Tour is méér dan een inspirerende internationale concertserie, het is ook hét podium voor de ontdekking van dé namen van de toekomst.

 

Bekende Nederlandse musici als Liza Ferschtman, Paolo Giacometti, Quirine Viersen en buitenlandse musici van naam als Nicholas Angelich, Inon Barnatan, het Lendvai String Trio, Maria Milstein, Alice Sara Ott, het Sitkovetsky Trio, Pavel Sporcl en Antoine Tamestit werden al aan het begin van hun carrière door International Holland Music Sessions uitgenodigd zich op het podium van Het Concertgebouw te presenteren.

 

Ook de latere winnaars van grote internationale concoursen waaronder het ARD Concours, het Long-Thibaud vioolconcours, het Benjamin Britten vioolconcours, de Koningin Elisabethwedstrijd, het internationale Chopin Concours, het Wieniawski Concours, het Clara Haskil Concours, de Cleveland International Piano Competition, de Honens Piano Competition, het internationale Fritz Kreisler Concours, het internationale Tsjaikovski Concours, het Concours International d’Exécution Musicale de Genève werden door IHMS ontdekt en uitgenodigd voor hun debuut in Het Concertgebouw.

Voor datums en locaties klik hier: https://ihms.nl/