top of page

Van 8 tot en met 11 juni 2023 zijn in en rondom het dorp Den Hoorn op diverse locaties in de openlucht of in een binnenruimte onder het thema Grenzen verleggen allerlei vormen van kunst aan te treffen: van land art, wandkleden, schilderkunst, keramiek, film en installaties tot performance.

De deelnemende kunstenaars, die alle ruimte voor een eigen interpretatie van het thema kregen, presenteren hun speciaal voor Klifhanger 2023 gemaakte kunst. Het werk heeft een binding met de plaats waar het wordt gepresenteerd. Gedurende die vier dagen zijn de kunstenaars overdag aanwezig bij hun werk en het publiek kan gemakkelijk met hen in contact treden.

Op Texel bestaat een grote diversiteit aan landschappelijke begrenzingen, zoals bijvoorbeeld tuinwallen, sloten en houtwallen en de overgangen van water naar land. Ook menselijke grenzen, psychisch, sociaal en fysiek, komen aan de orde in deze soms ook interactieve tentoonstelling van beeldende en van uitvoerende kunsten.

Al wandelend of fietsend langs de route met 12 uiteenlopende kunstwerken kunnen de bezoekers zich verwonderen en zich laten verrassen. Tegelijkertijd krijgen ze een goede indruk van het bijzondere dorp en het fraaie veelzijdige Zuid-Texelse landschap, waar grenzen voortdurend werden en worden verlegd.

Het dorpshuis ‘De Waldhoorn’ is naast tentoonstellingsruimte, het centrale Klifhanger-informatiepunt. Er is daar tevens een verkoopexpositie met werk van deelnemende kunstenaars. Het bezoek aan Klifhanger is gratis, net als de handige vouwkaart met toelichtingen en plattegrond die op diverse plaatsen op het eiland en in het dorp Den Hoorn is te verkrijgen, o.a. bij de VVV-Texel in Den Burg en van 8-11 juni in het dorpshuis ‘De Waldhoorn’ (Herenstraat 30).

Voor meer informatie: www.klifhangertexel.nl

Schermafbeelding 2023-05-29 om 15.45.30.png

Klifhanger 2023 Grenzen verleggen
Op Texel in en om Den Hoorn de 11e editie van Klifhanger kunst op locatie!!!

bottom of page