Cultuurnacht Texel

Zaterdag 12 februari 2022

Na alweer drie geslaagde edities van de Cultuurnacht Texel, hadden wij er heel veel zin om een volgende editie te organiseren. Maar door de coronacrisis werd de culturele sector zo hard geraakt dat na aanvankelijk uitstel er voor 2021 afstel kwam.

Maar let op: we gaan nu van start met de 4e editie. En wel op zaterdag 12 februari 2022.

 

Waar?

De Cultuurnacht Texel wordt normaal gesproken jaarlijks in een andere dorpskern gehouden, in de donkerste weken van het jaar. Van later op de avond tot vroeg in de nacht. Gezien de voortdurende onzekerheden rond mogelijke coronamaatregelen en om de kans op doorgaan en succes te vergroten hebben we er net als voor 2021 ook nu voor gekozen om de Cultuurnacht in ‘vakantiedorp’ De Krim te laten plaatsvinden. Het terrein biedt een grote evenementenhal en een uitgebreid zalencomplex waar ook voldoende bezoekers terecht kunnen met inachtneming van eventuele maatregelen.

 

Wanneer?

Zaterdag 12 februari 2022 – 19.30 tot 01.00 (tijdstippen onder voorbehoud)

Omdat de toekomst nog altijd vrij onzeker is, zal er een last minute go-no go moment worden ingepland. Dat is vlak na de Kerstvakantie.

 

Waarom Cultuurnacht Texel?

Extra aandacht voor het brede culturele aanbod van Texel waarmee we de VVV-pijler ‘Texelse Cultuur’ uitdragen. Hiermee willen wij voor toeristen, naast de natuurwaarden van Texel, ook de waardevolle Cultuur van Texel in de spotlights zetten. Daarnaast willen we Texelaars beter bekend maken met het culturele aanbod.

 

Concept

Jaarlijks wordt in een ander dorp, in de donkerste weken van het jaar, een Cultuurnacht Texel georganiseerd. De nacht kan een promotiemoment zijn voor het komende jaar, maar vooral ook een moment voor alle Texelse cultuurinitiatieven om zich buiten het eigen kader te presenteren aan bezoekers en bewoners van Texel. Van de vroege avond, tot het begin in de nacht. Een unieke ervaring voor bezoekers én deelnemers.  

cultuurnacht-texel.jpg
Texel-Cultuurnacht.jpg